Bakan Kaya, mezun olduğu okulda karne dağıttı.


Cuma, 8 Haziran 2018 00:00
a-A+

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, gençlere "Hayalleriniz büyük, geleceğe dair umutlarınız yüksek olsun. Kurduğunuz hayali başarabileceğinize inanın. Bu ülkenin büyümesine, gelişmesine katkı sağlayacak nice doktorlar, mühendisler, öğretmenler sizlerin arasından çıkacak" şeklinde seslendi.

Bakan Kaya, önce Beyoğlu'ndaki Hoca İshak Efendi İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim-öğretim yılı kapanış programına katıldı.

Burada okul birincilerine ödüllerini veren Bakan Kaya'ya da çiçek takdim edildi. 

Bakan Kaya, konuşmasında, öğrencilerden hayal kurmalarını isterken, gençlerin önünü açmak için çalıştıklarını söyledi.

İmam hatip okullarının yıllarca önünün kapatıldığını, katsayı mağduriyetiyle milyonlarca gencin hayallerinin yıkıldığını anlatan Bakan Kaya, "İmam hatip liselisi, düz liselisi, Anadolu liselisi, fen liselisi bu ülkenin gençlerini hiçbir şekilde birbirinden ayırmadan, sizlere eşit ve adil imkanlar sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Kaya, konuşmasının ardından öğrencilere karnelerini verdi.

- "Sizlere güveniyorum"

Bakan Kaya, daha sonra mezun olduğu Beyoğlu Anadolu Lisesi'ndeki karne dağıtım programına katıldı.

Yıllar sonra okuluna geldiği için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Bakan Kaya, öğrencilerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

Bakan Kaya, öğrencilerden hayal kurmalarını ve hayallerinin peşinden koşmalarını isteyerek, gençlere şöyle seslendi:

"Hayalleriniz büyük, geleceğe dair umutlarınız yüksek olsun. Kurduğunuz hayali başarabileceğinize inanın. Bu ülkenin büyümesine, gelişmesine katkı sağlayacak nice doktorlar, mühendisler, öğretmenler sizlerin arasından çıkacak. Sizlere güveniyorum. Bu okulun tüm öğrencilerinin gelecekte ülkesine, vatanına hayırlı işler yapacağından eminim. Ben sizin Fatma ablanızım, bundan sonra da öyle olacak."

Bakan Kaya, sınıflara girerek sohbet ettiği öğrencilere karnelerini verdi.


Haber Fotoğrafları