Bakan Kaya, seçim çalışmalarını Esenler’de sürdürdü.


Salı, 12 Haziran 2018 00:00
a-A+

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, "Allah'ın izniyle bu ülkeden terör belasını tamamıyla yok edeceğiz. Bu ülkenin analarını kimsenin ağlatmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin anaları artık ağlamayacak" dedi.

Bakan Kaya, AK Parti Esenler İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi. 

Ardından Siirt İli Baykan İlçesi Narlıyurt Köyü Derneği'ne giden Bakan Kaya burada vatandaşlara hitap etti.

Bakan Kaya, 24 Haziran seçimlerinde tüm Siirtlilerden destek beklediklerini ifade ederek, 81 milyonun birlik beraberlik içerisinde geçmişten bugüne kadar yaşadığını söyledi.

Vatanın birliği, beraberliği için Çanakkale'de bedel ödendiğini dile getiren Bakan Kaya, "15 Temmuz gecesi tüm Türkiye Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara döküldü. Sizler Cumhurbaşkanımızın çağrısına ses verip İstanbul’da iradenize sahip çıktınız. Esenler Meydanı’ndaki demokrasi nöbetlerine ben de gelmiştim. Tüm Türkiye olarak 15 Temmuz’da büyük bir destanı birlikte yazmış bir milletiz. Çanakkale destanını okuyarak büyüdük, bizim çocuklarımız 15 Temmuz destanını yaşadı ve yarın evlatlarımızın evlatları 15 Temmuz destanını okuyarak büyüyecek" diye konuştu.

Bakan Kaya, 15 Temmuz gecesinde millet olarak birlik, beraberlik içinde olduklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O gece bu ülkenin üzerinde oyun kuranların oyunlarını millet olarak bozduk. O gece biz bütün dünyaya ispat ettik ki biz bu ülkenin bayrağına, bu ülkenin ezanına, topraklarına karşı herhangi bir hain plan içerisinde bulunanlara bu millet canıyla kanıyla bedel ödeyerek bütün planları bozacaktır. Batı’nın şaşkınlıkla izlediği bir geceydi o gece. 15 Temmuz’da bir ders verdik, ardından 16 Nisan referandumu için milletimize geldik, vesayet odaklarını tamamen ortadan kaldıracak bu yeni sistemi sizlerin huzuruna getirdik. Batı bizim kampanyalarımıza engel oldu. Bana ve diğer bakanlarımıza yapılanları gördünüz. Bugün yine terör örgütünün uzantısı orada kampanya yapıyor, CHP yapıyor. Ama AK Parti’nin Avrupa’da seçim kampanyalarına izin verilmedi."

Avrupa'daki Türklerin ülkenin geleceğine sahip çıkacaklarını kaydeden Bakan Kaya, onların çok daha güçlü bir Türkiye için AK Parti'ye destek olacaklarını belirtti.

Bakan Kaya, Avrupa'daki Türklerin ülkedeki değişimi çok güzel bir şekilde gördüğünü anlatarak, "15 sene önce bu ülke neredeydi bugün nerede? Bunu sizler de görüyorsunuz. Bunu yeni nesillere de anlatmamız gerekiyor. Bugün buradan 400 bine yakın Suriyeli kardeşimiz Afrin'e geri döndü. Bugün o komutana laf atanlar bizim terörle mücadelemizden rahatsız olanlar. Mehmetçiğimiz Kandil’e doğru ilerliyor. Allah’ın izniyle bu ülkeden terör belasını tamamıyla yok edeceğiz. Bu ülkelerin analarını kimsenin ağlatmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin anaları artık ağlamayacak" diye konuştu.

Bakan Kaya, dernek ziyaretinin ardından Esenler 595. Sokak'ta yaşayan Sivaslı Ali Kanbur ve Şerife Kanbur'u evinde ziyaret etti. Burada Kanbur çiftinin torunlarına derslerinde başarılı olmalarını dileyen Bakan Kaya, çocukların artık okumaları için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini söyledi.

Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde düzenlenen Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları iftar programına da katılan Bakan Kaya, peygamberlikten sonraki en yüce makamın şehitlik makamı olduğunu ifade ederek, bu vatanı korumak ve yüceltmekle mükellef olduklarını anlattı.

Siyaseti güçlendirerek vesayet odaklarına "dur" dediklerini vurgulayan Bakan Kaya, "Siyasi istikrar için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini milletimize götürdük. Milletimiz 16 Nisan'da yeni sisteme 'evet' dedi. Biz geçmişte olduğu gibi vesayet odaklarına değil hep milletimize dayandık. Milletimizin karşısına çıkmaktan hiçbir zaman çekinmedik. 12 sefer milletimizin önüne çıkıp hesap verdik. İnanç hürriyetine getirilen kısıtlamaları, başörtüsü zulmünü sona erdirdik. İnsan hak ve özgürlükleri alanını sonuna kadar genişlettik. Farklılıklarımızı her zaman zenginliğimiz olarak gördük. Laf değil, hizmet ürettik. Yapılamaz denilen mega projeleri ülkemize kazandırdık" diye konuştu.

Bakan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde dünya mazlumlarının sesi olduklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlığın adeta vicdanı olduk. 'Dünya beşten büyüktür' diyen bir liderle mazlumların umudu bir ülke haline geldik. Ülkemizin ekonomisini tam 3,5 kat büyüttük. Ürettik, ihraç ettik ve dünyada ihracat sayımızı neredeyse 2 kat arttırdık. IMF'e olan tüm borcumuzu kapattık. Enflasyon ve faiz oranlarını düşürdük. 'Sağlıkta paran yoksa tedavi de yok' anlayışı vardı paran da varsa ilaç bulamadığımız bir ülkeydi Türkiye. Biz bugün sağlıkta dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline geldik. 5 yıldızlı otel konforunda şehir hastanelerini ülkemize kazandırdık. Çocuklarımıza ücretsiz sağlık ve eğitim hakkını getirdik. Çocuklarımızın okul kitaplarını sıralarına koyduk. Okullaşma oranlarını katlayarak arttırdık. Bu ülkenin kadınları güçlü olsun diye kız çocuklarına pozitif ayrımcılık getirdik. Sosyal devlet anlayışıyla 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla devletin şefkat elini insanımıza uzattık. Bu ülkede yoksulluğun belini kırdık. Son 15 yılda dünyada yoksulluğu en fazla azaltan ülke Türkiye oldu. Bunu Dünya Bankasının 2017 ekonomi rakamı söylüyor."

Sonraki dönemlerde çok daha fazlasını yapmak üzere olduklarını kaydeden Bakan Kaya, hep birlikte 15 Temmuz'da bu ülkenin istikbaline ve istiklaline sahip çıktıklarını dile getirdi.

Bakan Kaya, 24 Haziran'da da bir ve beraber olacaklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Tüm şer odaklarının hain emellerini sizler sandığa gömeceksiniz. Bu ülkenin üzerinde hesap yapanların hesabını 24 Haziran'da bozacağız. Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Metin Temel Paşa komutanın ardında Mehmetçiğimiz bir destan yazdı. Oradan hain terör örgütünü bir tek sivile zarar vermeden bitirdik. Biz sınır güvenliğimizi sağladık ama aynı zamanda mazlum insanların ülkelerine dönmesini de sağladık. Şimdi birileri kalkmış o komutana diyor ki 'Başkan olursam eğer Metin Temel Paşa'nın apoletlerini sökeceğim' Bu millet buna izin verir mi? Bu millet bir komutanın apoletlerini söktürür mü sana? Bu millet buna izin vermeyecek. Bugün Mehmetçiğimiz Kandil'e doğru ilerliyor. Allah'ın izniyle tüm terör odaklarını bu ülkeden yok edeceğiz. Kandil'i de o terör örgütünün başına yıkacağız. Afrin'deki tünelleri onlara mezar yaptık, bugün Kandil'i de onlara mezar yapacağız. Biz 81 milyonu kucaklayarak ülkemizin 81 iline eşit ve adil bir şekilde hizmet götürmeye devam edeceğiz. Biz şehit ve gazi yakınlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Gün, yeniden bir şahlanış dönemi için bu ülkeyi büyüten ve güçlenmesine vesile olan Cumhurbaşkanımız ardında dimdik durma günüdür. Biz bu vatanı her bir karış toprağına daha fazla hizmet götürüp büyüteceğiz."

Bakan Kaya daha sonra, Esenler Bölge Parkı'nda çok sayıda sivil toplum kuruluşunun kadın temsilcileriyle bir araya geldi. 

Burada konuşan Bakan Kaya, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi.

Gençlerin geçmişte Türkiye'de yaşanılan sıkıntıları bilmediklerini aktaran Bakan Kaya, "Bu ülkede başörtülünün okullara alınmadığı günleri... Bu ülkede 'pantolonu kırışık öyleyse namaz kılıyor bu' diye inancını yaşamaya çalışan erkek kardeşlerimin fişlenip işlerinden atıldığını... Bu ülkede inancını yaşamak isteyenin ötekileştirilip adeta kamusal alanın tamamen dışına itildiği günleri anlatmak durumundayız" diye konuştu.

Bakan Kaya, AK Parti olarak hak ve özgürlüklerin önünü tamamen açtıklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"81 milyon vatandaşımıza eşit ve adil bir şekilde hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduk. 81 ilimize eşit, adil hizmet götürdük. Biz farklılıklarımızla büyük bir ülkeyiz. Biz bu coğrafyada yaşadığımız sürece bu coğrafyanın kaderiyle oynamak isteyenlerin hain planlarına maruz kalacağız. Ama bir ve beraber olduğumuz sürece hiç kimse bu ülkenin üzerinde tuzak kurmaya kalkışamayacak. Ancak bütün tuzakları bozacak olan bu aziz millettir. 24 Haziran'da da inşallah bu ülkenin üzerinde tuzak kurmaya çalışanlara yine en iyi dersi sizler sandıkta vereceksiniz. 7 düvel birleşmiş ülkemizin üzerinde tuzaklar kurmaya çalışıyorlar. Dolar üzerinden algı operasyonları yapmaya çalıştılar. Ağustos'ta gelmesi gereken kredi derecelendirme müfettişleri Nisan ayında geldi. Niçin? Seçim var da onun için. Acaba bir algı operasyonu yapar da puan kırar da 'Türkiye'de ekonomi kötüye gidiyor o zaman AK Parti'ye oy vermeyeyim' diye bu milletin aklını çelebilir miyiz diye. Ama benim aziz milletim bütün bu oyunları görecek, biz size inanıyoruz. Bu oyunları bozmak için 24 Haziran'da bütün çevrenize ulaşacaksınız. Ülkemizin geleceğine sahip çıkacağız."

Yerli otomobilin prototipinin 2019'da hazır olduğunu dile getiren Bakan Kaya, 2021'de Türk üretimi olan otomobili kullanıyor olacaklarını vurguladı.

Bakan Kaya, insansız hava araçları sayesinde Afrin'de çok başarılı bir operasyon sürdürdüklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Biz sayılı bir yere, kendi üretimimizle, sanayimizi geliştirerek geleceğiz. İlimde, bilimde, fende en iyiler arasına gireceğiz. Çok çalışarak yapacağız bunları. Türkiye 15 Temmuz'dan sonra çok daha farklı bir yere geldi. 81 milyon tek vücut olduğunda neleri başarabileceğimizi bir kez daha gördük. Biz ülkemizin kadınlarının çok daha güçlü olduğu 2023 hedeflerimize ilerleyeceğiz. Biz diyoruz ki, eğer kadın güçlü olursa bir ülkede aile güçlü olur. Aile güçlü olursa toplum güçlü olur. Toplum güçlü olursa ülke güçlü olur. Bu ülkenin kadınlarını daha da güçlendireceğiz. 15 yıldır kadınlarımızı güçlendirmek için çok büyük adımlar attık. 2023'e ilerlerken ülkemizin kadınlarını her alanda daha da güçlendireceğiz. Türkiye'de ilk defa kadının güçlendirilmesi strateji belgemizi, eylem planımızı açıkladık 8 Mart'ta. Biz bu ülkenin kadınlarını güçlendirerek geleceğimizi güçlendireceğiz."

Bakan Kaya, konuşmasının ardından Esenler'deki 15 Temmuz Şehitler Parkı'na gelerek, park hakkında Belediye Başkanı Tevfik Göksu'dan bilgiler aldı, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Daha sonra Esenler’de Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret eden Bakan Kaya, öğrencilerle sohbet etti.

Bakan Kaya, Esenler'deki Zonguldak Dernekler Federasyonu'nun sahur programında yaptığı konuşmada ise, 24 Haziran seçimlerinde İstanbul'da yaşayan 124 bin 800 Zonguldaklının desteğine talip olduklarını söyledi.

Bugün Türkiye'nin beka mücadelesi verdiği bir dönemi yaşadıklarını dile getiren Bakan Kaya, "15 Temmuz'da milletçe bir ve beraber olduk. İşgal girişimini, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla birlikte meydanlara inerek geri püskürttük. Bu millet sayesinde bugün buradayız. 15 Temmuz'da yapılmak istenen burayı aynen Suriye gibi işgal etmekti. İstedikleri buydu ama bu aziz vatanın kahraman evlatları şehit düştüler fakat istiklal ve istikballerine sahip çıktılar" diye konuştu.

Bakan Kaya, Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunları bozmak için bir ve beraber olmak gerektiğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmeye çalışanların oyunlarını sizler bozacaksınız. 2017'de darbeye rağmen 7,4 büyümüş bir Türkiye vardı. 2018'in ilk çeyreğinde yine 7,4'le OECD ülkelerinin arasında birinci sıradayız. G-20’ye üye ülkeler arasında da ikinci sıradayız. Türkiye nereden nereye geldi. IMF'in kapısında borç bekleyen bir ülkeden buralara gelmiş bir ülkeyiz. Biz ülkemizi 3,5 kat büyüttük. Ancak önümüzdeki dönemde daha da büyütmenin amacındayız. Bu ülkenin güzel evlatlarını çok daha güzel bir geleceğe taşımak istiyoruz. Bu ülkenin evlatları çok güzel hizmetlere layık. Kız çocukların orta öğretimde okullaşma oranı yüzde 44'dü, bugün 82'ye çıkarttık. Yüzde yüzü hedefliyoruz. Tam 2 kat arttırdık. Nasıl arttırdık? Kız çocuklarının annelerine kadınlara şartlı eğitim yardımları verdik. Şartlı eğitim yardımının şartı, kız çocuklarının okullara devam etmesi şartıyla. Bu ülkenin bütün kızları okusun istiyoruz."

AK Parti olarak Türkiye için büyük hedeflerinin ve büyük hayallerinin olduğunu kaydeden Bakan Kaya, bu hayalleri bu ülkede gerçekleştirebilecek tek partinin de AK Parti olduğunu vurguladı.

Bakan Kaya, Türkiye'yi daha da büyütmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeye devam etmeleri gerektiğini aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Darbe gecesini gördünüz. O gece Cumhurbaşkanımız Atatürk Havalimanı'na milletimizin arasına geldi. O gece Atatürk Havalimanı'na inip tankların yol verdiği bir adam vardı, Kılıçdaroğlu. Nereye gitti? Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gidip kahvesini yudumlayarak ayak ayak üstüne atıp darbeyi televizyondan izledi. Milletinin içine gelen, ölümü adeta öldüren bir adam mı yoksa kaçıp saklananların yanı mı? Bu ülke 15 Temmuz'da aslında bir karar verdi. İstiklaline, istikbaline, geleceğine sımsıkı sahip çıkmaya karar verdi. Tüm dünyaya da bir demokrasi dersi verdi. Hala yurt dışına gittiğimizde şaşkınlıkla soruyorlar, 'Nasıl çıplak elleriyle darbeye böyle direnebilir insanlar.' Anlamıyorlar, bizim vatan, bayrak sevgimizi anlamakta zorlanıyorlar. Ama biz 15 Temmuz'da da üzerimize düşeni yaptık millet olarak. Allah bir daha o günleri yaşatmasın."


Haber Fotoğrafları