Bakan Kaya, seçim çalışmalarını Eyüpsultan’da sürdürdü.


Çarşamba, 13 Haziran 2018 00:00
a-A+

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa ülkelerinin AK Parti'ye propaganda yasağı koyduğunu ancak muhalefete izin verdiğini belirterek, "Neden yaptılar biliyor musunuz; büyüyen ve gelişen Türkiye'nin önünü kesmek istiyorlar. Terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP'nin onlarca mitingi yapıldı. CHP'nin onlarca programı yapıldı ama bize izin vermiyorlar. Çünkü biliyorlar ki AK Parti iktidarı döneminde bugüne kadar 3,5 kat büyüyen Türkiye Allah'ın izni ile 2 kat daha büyüyecek." dedi.

Eyüpsultan'da Erzurum Pasinler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin iftarında konuşan Bakan Kaya, 24 Haziran seçimlerinin daha önceki seçimlerden çok daha önemli olduğunu söyledi.

Türkiye için çok önemli bir süreçte bulunduklarını vurgulayan Bakan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'da milletçe bir ve beraber olduk. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sizler, Nene Hatunların, Seyit Onbaşıların torunları olarak meydanlara çıktınız ve bu ülkenin istiklalini ve istikbalini kurtardınız. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah bize bir daha o günleri yaşatmasın. 15 Temmuz'un ardından 16 Nisan referandumu ile milletimize yani size geldik. Avrupalı kardeşlerimizle buluşmaya gittik, referandum kampanyamızı yapmak üzere. Hollanda'da bize yapılanları gördünüz. Avrupalı Türk kardeşlerimizle buluşmamıza izin vermediler. Neden yaptılar biliyor musunuz; büyüyen ve gelişen Türkiye'nin önünü kesmek istiyorlar. Biliyorlar ki bu yeni sistemle birlikte Cumhurbaşkanımız seçilince Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesinin önünde bir engel kalmayacaktı. Bunu bildikleri için de geçtiğimiz sene bize yasak koydukları gibi bu sene de Avrupa'da propaganda yapılmasına engel oldular. Terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP'nin onlarca mitingi yapıldı. CHP'nin onlarca programı yapıldı ama bize izin vermiyorlar. Çünkü biliyorlar ki AK Parti iktidarı döneminde bugüne kadar 3,5 kat büyüyen Türkiye Allah'ın izni ile 2 kat daha büyüyecek."

Bakan Kaya, Türkiye'yi AK Parti döneminde dünyanın en büyük 17. ekonomisi yaptıklarını ve ilerleyen dönemde de dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacaklarını dile getirdi.

Türkiye'yi milletin verdiği destekle daha güçlü hale getireceklerini anlatan Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"Sizler milletin evladı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında dimdik duracaksınız. Biz sizlere güveniyoruz. Meclis çatısı altında da güçlü olmak için sizlerden destek istiyoruz. Çünkü size yeniden hizmetkar olmak istiyoruz. Biz bu millete efendi olmaya gelmedik. Biz milletimize hizmetkar olmaya geldik. 16 yıldır sosyal devlet anlayışı ile 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı ile sizlere hizmet ettik. Eli tutulmadık bir tek yaşlı, bir tek engelli kalmadı. Engellisine, kimsesiz çocuklarına sahip çıkan, yaşlısının yanında olan bir Türkiye var. Son 10 yılda dünyada yoksulluğu en çok azaltmış ülkeyiz. Bunu ben söylemiyorum, Dünya Bankası'nın 2017 Ekonomi Raporu söylüyor. 2012'de orta insani gelişmişlik düzeyindeydik. Bugün yüksek insani gelişmişlik düzeyindeyiz. İnsani gelişme açığını en hızlı kapatan 9. ülkeyiz. Biz yine kimsesizlere sahip çıkmaya, mazlumlara el uzatmaya devam edeceğiz. 15 yılda 12 seçimde bizi yalnız bırakmayan milletimizden yine destek istiyoruz."

İftar programına Erzurum Pasinler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zahit Özarslan, dernek üyeleri ve aileleri katıldı.

Bakan Kaya, buradaki programın ardından Akşemsettin Mahallesi'ndeki sokak iftarına katıldı.

Eyüpsultan Belediyesi Osmanlı Parkı Sosyal Tesisleri'nde gençlerle de buluşan Bakan Kaya, Türk milletinin 15 Temmuz destanını yazdığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan çocuk ve gençlere değinen Bakan Kaya, şöyle konuştu:

"Şunu asla unutmayın: 15 Temmuz bu ülke için yeni bir Kurtuluş Savaşıydı. 15 Temmuz destanını bu millet yazdı. Tıpkı Kurtuluş Savaşı destanını yazdığımız gibi. 15 Temmuz'un ardından çok şey değişti. Dünyanın bütün ülkeleri bu ülkenin gençlerinin, kadınlarının canını bile verip ülkesine sahip çıkacağını gördü. Bu ülkenin üzerinde planlar kuranlar o planlarını çok kolay işletemeyeceklerini gördü. Çünkü bu millet özgürlüğüne, bağımsızlığına, iradesine, bayrağına, vatanına canı pahasına sahip çıktı. Aynen Çanakkale'de olduğu gibi Seyit Onbaşıların, Nene Hatunların torunları olduğumuzu 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya yeniden gösterdik, sizler gösterdiniz. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o gece iradesine sahip çıkan ve günlerce demokrasi nöbeti tutan gençlerimiz ve kadınlarımızdan Allah razı olsun. Allah bir daha bu millete o günleri yaşatmasın. 15 Temmuz'un ardından çok şey değişti. Bizim birlik ve beraberlik ruhumuzu gördüler."

Bakan Kaya, 15 Temmuz'un ardından bütün vesayet odaklarını kaldırmak için sistem değişikliğine gidilip Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için referandum yapıldığını hatırlattı.

Anayasa referandumu sürecinde yaşananlara değinen Bakan Kaya, "Hollanda'da yaşadıklarımızı gördünüz. Orada kendi toprağımız sayılan konsolosluk binasına girmemize ve kendi milletimizle buluşmamıza izin vermediler. Çünkü bu milletin yeni sistemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önü çok açık. Bunu biliyorlar. Artık ayağımızdaki bütün prangalardan kurtulacağımız gün 24 Haziran'dır. İnşallah Cumhurbaşkanımızı başkan yapınca ülkemizin önü çok açık. Bir ve beraber olduğumuz sürece önümüzde hiçbir engel kalmayacak. Artık yerli ve milli teknolojiyle kendi aşısını üreten bir ülke haline geleceğiz. Başkalarından alan değil. Kendi ilacımızı üreteceğiz. Bunun önünde kimse duramayacak. Sizlerin desteğiyle 24 Haziran seçimlerinden sonra bunları başaracağız."

Avrupa'nın 24 Haziran seçimleriyle ilgili tutumunu da eleştiren Bakan Kaya, HDP ve CHP'nin toplantı ve mitinglerine izin verildiğini ancak AK Parti'ye izin verilmediğini kaydetti. 

Yeni sistemle Türkiye'nin şahlanacağını ve önlerinde hiçbir engel bırakmayacaklarını belirten Bakan Kaya, "Bunu bildikleri için önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Bir taraftan döviz kuru üzerinden operasyon yapmaya çalışıyorlar. Kredi derecelendirme kuruluşları ağustosta yapacakları değerlendirme toplantısını nisan ayına çektiler. Neden? 'İki üç puan kırılırsa Türkiye'de ekonomik kriz var algısını oluştururuz, millet de Erdoğan bu ülkeyi yönetemeyecek' diye hesap edip Erdoğan'ı düşüreceklerini sanıyorlar. Ama benim genç kardeşlerim, hanım kardeşlerim bu yapılmak istenen oyunu görüyorsunuz. Bu yapılmak istenen oyunu görecek ve bozacak olan sizlersiniz. Önümüzdeki dönem gençlerimizle birlikte ülkemizi çok daha güçlü yarınlara birlikte taşıyacağız. 24 Haziran sonrası gençler sadece milletvekili olarak değil kamuda, bürokraside, her kademede daha çok söz sahibi olacak. Bunun için sizin de talepkar olmanız 'ben de varım' demeniz lazım'. Bizimle birlikte yürümeniz lazım" ifadelerini kullandı.

Gençlerden gelen soruları cevaplayan Bakan Kaya, millet kıraathaneleri, eğitim, ekonomideki son gelişmeler ve Bakanlığın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Kaya, Eyüp Sultan Meydanı'nda AK Nokta'yı da ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi. Bakan Kaya daha sonra meydanda bulunan kafelerdeki vatandaşlarla sohbet ederek 24 Haziran seçimleri için destek istedi.

Bakan Kaya, ardından AK Nokta'da toplanan vatandaşlara hitap etti.  

24 Haziran seçimlerinin büyük önem taşıdığına dikkati çeken Bakan Kaya, partililerin 81 milyona ulaşması gerektiğini ifade etti. Bakan Kaya, "Zaman Eyüpsultan'da dokunulmadık bir yürek bırakmama zamanı. Kapı kapı dolaşıp bütün yüreklere girme zamanı" diye konuştu.

Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığını dile getiren Bakan Kaya, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da hain bir işgal girişimini sizler geri püskürttünüz. O gece bu milletin evladı Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile iradesine, istikbaline sahip çıkan siz değerli kardeşlerimizden Allah razı olsun. 15 Temmuz'un ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş için referanduma gittik. Referandum döneminde Avrupa'ya gittik ancak oradaki Türk kardeşlerimizle kucaklaşmamıza izin vermediler. Sandılar ki benim Avrupalı Türk kardeşlerimle arama mesafeler engel olacak. Avrupalı Türk kardeşlerimiz akın akın sandıklara gidiyorlar ve Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında dimdik duruyorlar. Almanya'da HDP'nin 50'den fazla gösteri ve miting yapmasına izin verdiler. Aynı şekilde CHP'nin onlarca gösteri yapmasına izin verenler, AK Parti'nin Almanya'da mitinglerine, propaganda yapmasına izin vermiyorlar. Ama bilsinler ki ne yaparlarsa yapsınlar boş. Avrupalı Türk kardeşlerimiz 15 yılda bu ülkeye yapılanları çok iyi görüyor ve ülkemizin üzerine oynanmak istenenleri çok iyi okuyor. Yürekleri bu vatanın birliği, beraberliği için atıyor. Milyonlarca Avrupalı kardeşimiz, 81 milyonla birlikte bu ülkenin istikbali ve istiklali için, büyük Türkiye için Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olacak."

Türkiye'nin AK Parti döneminde yaşadığı ekonomik gelişime değinen Bakan Kaya, 24 Haziran'da Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozacaklarını kaydetti.

Zeytin Dalı Harekatı'nda İHA ve SİHA'larla büyük başarı elde edildiğini dile getiren Bakan Kaya, "Bu harekatta büyük destan yazdık. İşte o harekatın başındaki komutan, Metin Temel Paşa'nın apoletlerini sökeceğim' diyor birisi. Bu millet sana o apoletleri söktürür mü? 24 Haziran'da 'apolet sökeceğim' diyenlere sandıkta cevap vereceksiniz. Sizler 24 Haziran'da büyük bir destana daha imza atacaksınız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni sistemin ilk başkanı yapacağız. AK Parti'yi yeniden güçlü bir şekilde mecliste hep birlikte göreceğiz" diye konuştu. 

Bakan Kaya, daha sonra vatandaşlara saksıda çiçek hediye etti.


Haber Fotoğrafları