Bakan Kaya, seçim çalışmalarını Kasımpaşa’da sürdürdü.


Cumartesi, 9 Haziran 2018 00:00
a-A+

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin sözlerine işaret ederek, '"Az önce bir haber sitesinde gördüm, 'Ben insanların yaşam tarzına karışmam. Kadın istiyorsa sezaryen doğurur' diyor. Yani sezaryen doğumu dahi siyasete malzeme ediyor. Bu kadar cahil, bu kadar insan sağlığından bihaber, sezaryenin bir kadın için ne kadar zararlı olduğundan, üreme sağlığı açısından ne kadar büyük potansiyel tehlikeler barındırdığından habersiz" dedi.


Bakan Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kasımpaşa Ek Hizmet Binası'nda belediye çalışanlarıyla bir araya geldi.


Burada yaptığı konuşmada Bakan Kaya, AK Parti iktidara geldiğinden bu yana insan onuruna yakışır şekilde yaşam sunmak için hizmet edildiğini belirterek, yoksulluğu tamamen yok etmeyi hedeflediklerini anlattı.


Bakan Kaya, Türkiye ekonomisini büyütürken, insanların yaşam seviyesinin artması için mücadele ettiklerini dile getirerek, çocukların en iyi şekilde eğitim alması için eğitimde nicelik anlamında tarihi bir dönüşüm yaşandığını söyledi.


Muhalefetin mega projeleri durdurmaktan bahsettiğine değinen Bakan Kaya, şöyle devam etti:


"Az önce bir haber sitesinde gördüm, (CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 'Ben insanların yaşam tarzına karışmam. Kadın istiyorsa sezaryen doğurur' diyor. Yani sezaryen doğumu dahi siyasete malzeme ediyor. Bu kadar cahil, bu kadar insan sağlığından bihaber, sezaryenin bir kadın için ne kadar zararlı olduğundan, üreme sağlığı açısından ne kadar büyük potansiyel tehlikeler barındırdığından habersiz. Sezaryen sadece bir tıbbi endikasyon varsa yapılması gereken bir durumdur ve endikasyon yoksa asla ve asla uygulanmaması gerekir. Türkiye'de yüzde 52'lere ulaştı sezaryen oranları. Milletimizi daha fazla bilinçlendirmemiz gereken bir dönemi yaşıyoruz. Sezaryen oranlarının olması gereken oranlara düşürülmesi konusunda bir mücadeleyi başlattık.”


- "Terörün belini tamamen kırdığımız günleri göreceğiz"


Bakan Kaya, 15 Temmuz darbe girişimine de değinirken, "Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdikleri gibi bu ülkeyi de kan gölüne çevirmek istediler. O gece yapmak istedikleri şey, bu ülkeyi bölüp parçalamaktı. Sıradan, basit bir darbe girişimi değildi o gece. Bu milletimizin cesareti sayesinde, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara dökülen, vatansever, bayrağı için iman gücüyle mermilerin üzerine yürüyenler sayesinde ülkemiz kurtuldu" diye konuştu.


Bakan Kaya, Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileriyle terörü tamamen bitirecek noktaya geldiğini belirterek, "İnşallah yakın zamanda terörle mücadelede kesin bir noktaya geleceğiz, terörün belini tamamen kırdığımız günleri göreceğiz" dedi.


Bakan Kaya, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'e yönelik sözlerini, "Bu söz dağa bir göndermedir, Kandil'e gönderme yapıyor. 'Ben seninle iş birliği içerisindeyim.' diyor." şeklinde değerlendirdi.


Bakan Kaya, daha sonra seçim çalışmaları kapsamında Kasımpaşa'da pazar yerini ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.


Bölge esnafını da ziyaret eden Bakan Kaya, vatandaşlara gül dağıttı.


Bakan Kaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün şehit aileleri ve gaziler için düzenlediği iftar programına da katıldı.


Kasımpaşa'daki Çocuk Evi'ni de ziyaret eden Bakan Kaya, çocukların karnelerini inceledi ve onlara hediyeler verdi.  


Bakan Kaya daha sonra, Beyoğlu Gençlik Merkezi'nde kanaat önderleriyle bir araya geldi.


Bakan Kaya, çok önemli bir sürecin eşiğinde olunduğunu vurgulayarak, bu seçimde Doğu ve Güneydoğu'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük bir destek verilmesini ümit ettiğini söyledi.


Bakan Kaya, bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:


"Hain terör örgütü aramıza fitne sokmaya kalktı. Siyasi uzantısı oradaki vatandaşlarımızı kandırmaya kalktı, hendek ve çukurlarla insanların hayatını alt üst ettiler. Yıllarca bizim birlik beraberliğimize adete dinamit koydular. Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşim bu seçimde bu sınavı başarıyla geçecek. Terör örgütünün uzantısı olan siyasi partinin kimlerle iş birliği yaptığı ortaya çıktı. Referandum sürecinde bizi Avrupa'ya almadılar ama terör örgütünün mitinglerini ve pankartlarını gördünüz. Terör örgütünün siyasi uzantısı Avrupa'da bugün yine mitingler yapıyor. Bize niçin izin vermiyor Avrupa? Bugün AK Parti'nin Avrupa'da kampanya yapmasına izin vermiyorlar. Oyunu görmemiz lazım. Çok ciddi bir hesap peşindeler. Bizim bin yıllık birlik ve beraberliğimizi bozmak istiyorlar. Burası Ortadoğu'nun son kalesi. İnsanları birbirine vurdurdular. Bugün burası adeta İslam'ın son kalesi. Bunun için burada hesap ve oyun kuranlar çok fazla. Bunun farkında olmamız lazım."


Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan bir Batı olduğunu aktaran Bakan Kaya, "Bugün yurt dışında oy kullanımı başladı. O terör örgütünün siyasi uzantısı, gitmişler köşe başlarında durup 'Kime oy verdin?' diye insanlara baskı yapıyorlar. Baskıyla oy kullandırıyorlar. Bu oyunu bozacak olan sizlersiniz. Cumhurbaşkanımız ve biz sizlere güveniyoruz. Bu artık bu ülke için beka mücadelesi verdiğimiz bir seçimdir. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Hem Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmanız hem de çevrenize etki etmeniz lazım" diye konuştu.


AK Parti'nin, 81 milyonu kucaklayan bir siyasi parti olduğunu belirten Bakan Kaya,  "Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde Doğu, Güneydoğu'ya çok büyük hizmetler yaptık. Yıllarca yerel yönetimlerin, bütçelerini o terör örgütüne aktardığı dönemi yaşadık. Yıllarca bütçeleri dağa aktardılar. Artık devletimiz güçlü bir devlet.  Terör örgütünün ensesine yapıştık. Terörü tamamen yerle yeksan edeceğiz. Kandil'i başlarına geçireceğiz. Artık çocuklarımızı kandırıp dağa çıkaramayacaklar" ifadelerini kullandı.

Haber Fotoğrafları