Bakan Kaya, seçim çalışmalarını Zeytinburnu’nda sürdürdü.


Çarşamba, 6 Haziran 2018 00:00
a-A+

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, çevreciliği anlamak için AK Parti iktidarında gerçekleşen çalışmalara bakılması gerektiğini belirterek, "Ümraniye'de çöp dağlarında patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız vardı. Biz böyle bir İstanbul'u aldık ve Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra İstanbul'a milyonlarca ağaç diktik. İstanbul'un adeta rengi değişti, yeşil bir İstanbul'u Cumhurbaşkanımızın başkanlığı döneminde İstanbullulara armağan ettik" dedi.

Bakan Kaya, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanlığı, Semiha Şakir Huzurevi ziyaretlerinin ardından Dünya Çevre Günü münasebetiyle Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı'nın (ÇEVKO) Zeytinburnu Belediyesi ile hazırladığı farkındalık çalışması kapsamında 58. Bulvar Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Esnafla sohbet eden Bakan Kaya, burada yaptığı konuşmada, çevreciliği anlamak isteyenlerin AK Parti'nin iktidarı döneminde yaptığı çalışmalara bakması gerektiğine dikkati çekerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce İstanbul'un nasıl pisliğe terk edildiğini yaşayarak gördük. Gençlerimiz bilmiyor ama gençlerimize de biz anlatacağız" diye konuştu.

Bakan Kaya, eskiden insanların Haliç kıyısında kokudan nefes alamadıklarını ve buradan geçerken burunlarını tıkadıkları bir İstanbul olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ümraniye de çöp dağlarında patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız vardı. Biz böyle bir İstanbul'u aldık ve Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra İstanbul'a milyonlarca ağaç diktik. İstanbul'un adeta rengi değişti, yeşil bir İstanbul'u Cumhurbaşkanımızın başkanlığı döneminde İstanbullulara armağan ettik. Su sorununu Cumhurbaşkanımız çözdü belediye başkanlığı döneminde, İstanbulları suya kavuşturduk. Su hayattır, su temizliktir. İstanbullu vatandaşlarımız, haftada 1-2 gün musluğundan su aktığı İstanbul günlerinden, elhamdülillah 1994 sonrasında bugünlere geldi. Haliç, İstanbul'un adeta gerdanlığı, temizlendi ve bugün çok şükür güzel bir şekilde İstanbul'un gerdanı olarak, İstanbulluya görsel olarak da hizmet ediyor."

- "İktidarlarımız döneminde tüm Türkiye'yi ağaçlandırdık"

İnancı gereği insana, hayata, yaşama ve çevreye saygısı olduğunu aktaran Bakan Kaya, "Bizim, medeniyet değerlerimizden aldığımız çevre bilincimiz var. Biz, doğayı, her canlıyı yaşam hakkına saygı gösterip, kutsal bilip, korumakla mükellefiz. İktidarlarımız döneminde tüm Türkiye'yi ağaçlandırdık, milyarlarca fidan diktik ve ülkemize çevremize hiçbir zaman zarar vermeden hizmet etmeye devam ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

24 Haziran seçimlerinde Türk milletini ve özellikle İstanbul'u çok heyecanlandıran bir vaatlerinin olduğunu, İstanbul'un "Millet Bahçeleri" ile buluşturulacağını aktaran Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle, çocuklarımızın, ailelerimizin nefes alacağı dünyanın sayılı bahçelerinden birini Atatürk Havalimanı'nın olduğu bölgeye yapacağız. Bizim çevre bilincimiz, çevreye olan saygımız 15 yıldır ülkemizde yaptığımız hizmetlerde var. Çevre bilinci adı altında konuşanlar iktidar olursa eğer, Kanal İstanbul projesini iptal edeceğini söylüyor. Kanal İstanbul'u biz niçin yapmak istiyoruz? Biz, boğazdan geçen, atık taşıyan gemilerin Allah korusun herhangi bir kaza anında boğazı kirletmesinin önüne geçmesini istediğimiz için ve İstanbul'a, İstanbul Boğazı'na, denizlerimize saygımızdan dolayı böyle büyük bir projeyi Allah'ın izniyle hayata geçireceğiz. Biz, milletimize, İstanbullu kardeşlerimize, 81 milyon vatandaşımıza hizmete devam edeceğiz. Dünya Çevre Gününün farkındalık oluşturmak adına hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Bakan Kaya, temizlik personeli ve İstanbulluların daha temiz, daha sağlıklı bir İstanbul'da yaşamasını sağlayan çalışanların ve çevre gönüllerinin Dünya Çevre Günü'nü kutlayarak, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye destek istedi.

Bakan Kaya’nın, Balıklı Rum Vakfı ve Gediatri Bölümü'nde ziyaret ettiği Rum sanatçı Yorgo Vaporidis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan için şarkı söyledi.

Bakan Kaya, Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başhekimi Uz.Dr. Stati Leana ile sohbet ederek, 24 Haziran seçimlerinde partisine ve kendisine destek istedi.

Başhekim Leana'nın, Rum sanatçı Yorgo Vaporidis'in de hastanede olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini aktarması üzerine Bakan Kaya, Vaporidis'i odasında ziyaret etti.

Bakan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elini tutmaktan mutlu olacağını belirten Vaporidis'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını ileterek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın sanata, sanatçılara ne kadar değer verdiğini biliyorsunuz. Biz çok çalışıyoruz bakın, 15 yıldır Cumhurbaşkanımızın yaptığı hizmetler ortada... Sizin, Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğinizi söylediler, selamınızı kendilerine ileteceğim. Allah size hayırlı sağlıklı ömürler versin. Cumhurbaşkanımız, 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' isimli şarkıyı çok seviyor, bu şarkıyı sizden dinlemek istiyoruz."

Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Zeki Müren ile aynı sahneyi paylaşan Vaporidis de Bakan Kaya'ya, hayatının sonuna kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz, kim karnımızı doyurursa, onun tarafını tutarız. 50 senelik bir sanatçıyım, bu bayrağın çocuğuyum, Türk Sanat Müziği'ne 50 senedir gönül verdim ve bu şerefle mezara gideceğim. Çünkü hayatım boyunca ilk defa böyle bir ziyaret yaşıyorum. Cumhurbaşkanımız, sanata ve sanatçılara çok değer veriyor, biz ölene kadar onun yanındayız. Sağ olun, var olun. Sizlere Allah sıhhat, ömür versin, daima yanımızda olasınız. Destek ne demek, kalbimizle her şeyimizle sizlere destek vereceğiz."

"Manolya" isimli Türk Sanat Müziği eserini söyleyen Vaporidis, gözyaşlarına hakim olamayarak, "Beni çok mutlu ettiniz. En büyük hayalim, Cumhurbaşkanımızın elini tutmaktır. Rica ediyorum bunu iletin ona. Ben 20 tane sazımla vatanımı temsil ettim, en merhametli millet, Türkiye Cumhuriyeti yani vatanımın milletidir. Anlıyor musunuz? Bunu bilin, bağırarak söylüyorum" dedi.

Görüşmenin ardından, Balıklı Rum Vakfı ve Gediatri Bölümü'nde kalan diğer misafirleri de ziyaret eden Bakan Kaya'ya, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın eşlik etti.

Bakan Kaya daha sonra, seçim çalışmaları kapsamında Zeytinburnu'nda ev ziyaretinde bulundu.

Bakan Kaya, partisinin Zeytinburnu İlçe Kadın Kolları üyeleriyle birlikte bir sitede ev ziyaretinde bulunarak, vatandaşların taleplerini dinledi.

Ev sahibi ve sitedeki vatandaşlarla sohbet eden Bakan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti adına seçim için destek istedi.

Türkiye'nin ve çocukların geleceği için hizmete talip olduklarını dile getiren Bakan Kaya, 24 Haziran seçiminin önemini vurguladı.

Bakan Kaya, çocuklarla da yakından ilgilenerek, oyuncak hediye etti.

Ziyaretin ardından site içindeki parkta vakit geçiren vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Kaya, onlarla fotoğraf çekildi.

Zeytinburnu 1957 Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği sokak iftarına da katılan Bakan Kaya, masaları tek tek gezerek vatandaşlara hayırlı iftarlar diledi.

İftarın ardından konuşan Bakan Kaya, Türkiye'nin 24 Haziran'da sandık başına gideceğini hatırlatarak, "Çok önemli bir seçim arifesindeyiz. Sizler karar vereceksiniz. Hep birlikte 15 yıldır AK Parti iktidarı dönemini yaşadık. 15 yılda bu ülkenin nasıl bir refaha kavuştuğunun sizler şahitlerisiniz. Ülkemize adeta çağ atlattık. Ekonomide IMF kapısında el açan, borç bekleyen bir Türkiye varken bugün çok şükür IMF'ye borç verecek düzeyde sağlam ekonomisi olan bir Türkiye var. Biz iktidara geldiğimizde kişi başı gelir 3 bin dolardı, bugün 11 bin dolar seviyelerine getirdik" diye konuştu.

Türkiye'yi ekonomik anlamda kalkındırırken, sosyal hizmetlerde de sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mutlak yoksulluğu tamamen yok etmeye kararlıyız. Sosyal politikalarda adeta sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Biz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla 81 milyon vatandaşımızı kucaklayarak, ülkemizi bugünlere taşıdık. Dünya Bankası'nın geçtiğimiz yıl yayımlanan yoksullukla mücadele raporu var. Bu raporda Türkiye son 10 yılda yoksulluğu en fazla azaltan ülke oldu. İş ortamı sağladık insanlarımıza, evlerine aş götürmelerini sağladık. Türkiye son 12 yılda yaklaşık 8 milyon insanına iş imkanı sundu. Avrupa'da son 12 yılda iş bulan insandan daha fazlasını Türkiye olarak vatandaşlarımıza sağladık."

"Türk milletine hizmetkar olmak için yeniden huzurundayız" diye Bakan Kaya, Türk halkının desteğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bu yeni sistemin ilk başkanı yapmak istediklerini söyledi. 

Bakan Kaya, 15 Temmuz'da Türkiye'nin istiklaline ve istikbaline kastedildiğine dikkati çekerek, 15 Temmuz gecesi şehit olanlara rahmet, gazilere de şifa diledi.

- "24 Haziran'da terör örgütlerinin oyununu bozacaksınız"

Bakan Kaya, Afrin'de sınır ötesi operasyonların sürdüğünü hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Oradaki kahraman komutanın apoletlerini sökmekten bahseden ana muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı var. Biz Afrin'de tüm dünyanın dikkatle izlediği bir kahramanlık destanı ortaya koyduk. Bu vatanın kahraman evlatları adeta düğüne gider gibi vatan savunmasına gittiler. Orada hem huzur ve refah için hem de sınır güvenliğimiz için kahramanlık destanı yazdılar. İşte bu kahramanlık destanının başındaki Temel komutana Muharrem İnce Bey, 'Ben onun apoletlerini sökeceğim.' diyor. Bunu söyleyerek kime hizmet ediyor biliyor musunuz? Kandil'e hizmet ediyor. Bizim kahraman ordumuzun başındaki komutanın teröristleri öldürmesinden adeta rahatsız olmuşlar. Bu Kandil'e verilmiş mesajdır, bu terör örgütüne göz kırpmaktır. Biz milletimizin bu anlamda bu konuya dikkatini çekmek istiyoruz. 24 Haziran'da vereceğiniz kararla tüm terör örgütlerinin de oyununu bozacaksınız. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Sınır ötesinde ve yurt içinde kararlılıkla operasyonlarımız sürüyor. Biz tüm terör örgütlerinin kökünü kazımaya kararlıyız. Sizlerin vereceği destekle bunu yapacağız."

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Türk milletinin sokağa çıktığını ve iradesine sahip çıktığını aktaran Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"Şimdi de 24 Haziran'da vereceğiniz kararla tüm vesayet odaklarını bir kenara kaldıracaksınız. Türkiye artık büyük ve güçlü bir ülke. Büyük Türkiye'ye güçlü bir lider lazım. Güçlü lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. İşte biz büyük Türkiye'ye güçlü bir lideri başkan yapacağız sizlerin desteğiyle ama Cumhurbaşkanımızı seçerken güçlü bir de Meclis inşa etmemiz lazım. İşte bunun için güçlü Meclis, güçlü hükümet, büyük Türkiye için sizlerin desteğine talibiz. Hem Cumhur İttifakı'na hem de Meclis'te AK Parti'ye desteklerinizi bekliyoruz. Sizlerin dualarınız, destekleriniz, Allah'ın izniyle sizi en iyi şekilde Meclis'te temsil edeceğiz."

Bakan Kaya, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canı pahasına milletiyle beraber olduğunu belirterek, milletin iradesine sahip çıkmak için millet meclisinin çatısı altına koştuklarını vurguladı.

- "Sanıyorlar ki, döviz kuru üzerindeki oyunları bu millet göremeyecek"

Büyük ve güçlü Türkiye'nin önünde hiçbir terör örgütünün ve terör örgütlerinin ipini elinde bulunduran hiçbir gücün plan yapmasına izin vermeyeceklerine dikkati çeken Bakan Kaya, 81 milyonu kucaklayacak şekilde 81 ilde hizmet yapmaya devam edeceklerini söyledi. 

Bakan Kaya, Türk milletinin bin yıldır bu topraklarda canı pahasına vatanlarını koruduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bayrak için şehit verdik, gazi olduk ama birliğimizi, beraberliğimizi kimseye bozdurtmadık. Biz aynı şekilde birliğimizi, beraberliğimizi koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizin üzerinde oyun oynamak isteyenlere asla geçit vermeyeceğiz. Bugün hain darbe girişimini başaramadıklarını döviz üzerinden ekonomik manipülasyonlarla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Sanıyorlar ki döviz kuru üzerindeki oynadıkları oyunları bu millet göremeyecek. Şunu herkes çok iyi bilsin, bu millet feraset sahibi bir millet, bu millet bu ülkenin üzerinde oynanan oyunları 24 Haziran'da çok güçlü bir şekilde sandıkta oyuyla da bozacak. Siz dersi sandıkta vereceksiniz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok yüksek bir oy oranıyla Allah'ın izniyle başkan yapacağız. Yine AK Parti'yi Meclis'te güçlü bir şekilde tekrar seçeceğiz."

İftarın ardından Bakan Kaya, partisinin Zeytinburnu İlçe Gençlik kolları üyeleriyle birlikte bir kafede vatandaşlara gül dağıtarak, seçim için destek istedi.

Bakan Kaya, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Batman Sason Derneği'ni ziyaret ederek, 24 Haziran seçimleri için vatandaşlardan destek istedi.

Daha sonra bir vatandaşın daveti üzerine ev ziyareti gerçekleştiren Bakan Kaya, ardından Mardin Midyatlılar Derneği'nce düzenlenen sahur programına katıldı. Bakan Kaya, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 81 ilinden destek alan tek siyasi partinin AK Parti olduğunu belirtti.

Doğu ve Güneydoğu halkının AK Parti'yi 15 yıldır yalnız bırakmadığını vurgulayan Bakan Kaya, ''15 yıldır ülkemizi nereden nereye getirdik en güzel şahitleri sizlersiniz. Evlatlarımıza da anlatacak olan sizlersiniz. Benim Kürt kardeşlerim 15 yıl önce neredeydi bugün ne haklara sahipler biliyorsunuz. Demokrasimizi güçlendirdik ve özgürlüklerin önünü açtık. 81 ilimize eşit ve adil bir şekilde hizmet götürmek için gece gündüz çalıştık. Birliğimizi beraberliğimizi pekiştirerek bugünlere geldik'' diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimine karşı 81 milyonun birlik ve beraberlik içinde olduğuna dikkati çeken Bakan Kaya, o gece Diyarbakır, Mardin, tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkının tuttuğu demokrasi nöbetlerini unutamadığını söyledi. 

- "Artık Türkiye Türkiye'den çok daha büyük"

15 Temmuz'da büyük bir destan yazıldığını vurgulayan Bakan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu ülkenin istiklaline ve istikbaline hep birlikte sahip çıktık. Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez demeden aynen Çanakkale'de olduğu gibi hep birlikte sahip çıktık. Yüzyıllardır bu topraklarda sizlerle birlikte mücadele verdik. Ortadoğu'da son yıllarda yaşanan vahşet ve karmaşayı ülkemize sıçratmak isteyenlerin büyük hain planları var. Ortadoğu'da yıkılmamış tek kale Türkiye. Biliyorlar ki Türkiye'nin içini karıştırırlarsa bölgeyi tamamen ifsat etmiş olacaklar. Aynen 15 Temmuz'da nasıl bu ülkenin geleceğine sahip çıktıysak, 24 Haziran da yalnız bu ülkenin değil bu coğrafyanın geleceği için bir beka meselesidir."

Bugün CHP ve HDP'nin Avrupa'da seçim propagandalarına izin verilirken, AK Parti'nin propagandasına izin verilmediğini dile getiren Bakan Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"Niçin AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza izin vermiyor? Çünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyüyen gelişen Türkiye'yi inşa eden lider. Biz büyük, güçlü bir ülke kurduk. Bugün Türkiye ekonomik anlamda dünyada önemli bir yere geldi ama 2023 için daha büyük hedefleri olan bir Türkiye var. İnşallah ilk 10'a sokacağız ülkemizi. Sadece ekonomide değil artık öz güven sahibi bir Türkiye var. Dünyanın neresinde olursa olsun kendi kendine yettiği gibi, dünyanın neresinde olursa olsun her mazluma el uzatan bir Türkiye var. Artık Türkiye Türkiye'den çok daha büyük. Biz 81 milyonu kucakladığımız ve hizmet ettiğimiz gibi, bütün mazlum coğrafyalara da umut olmuş bir ülkeyiz. Bu kadar gelişmiş bir Türkiye'nin daha da büyümesini istemiyorlar."

- "Cumhurbaşkanımızın arkasında, Kürt kardeşlerim dimdik yer almalı"

Hz. Peygamberin ümmeti ve Selahaddin Eyyübi'nin torunları olarak hep birlikte Kudüs'ü korumak için can verdiklerini belirten Bakan Kaya, Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı olmadığını, bu ayrımı yapmaya çalışanların birlik ve beraberliği bozmak istediklerini vurguladı.

Birlik ve beraberlik duygusunun her zamankinden fazla yaşatılması gereken bir dönem olduğuna dikkati çeken Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'de 6-7 Ekim olaylarında 53 canımıza kıyanlar, bizim birliğimize beraberliğimize kastedenler. Ne suçu vardı Yasin Börü kardeşimin? Bugün Yasin Börü'nün kanı terör örgütünün uzantısı olanların elindedir. Gün Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında, benim Kürt kardeşlerimin de dimdik onun arkasında yer alması gereken gündür. Biz sizlerden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için destek istiyoruz. Güçlü bir meclis için AK Parti'ye de destek istiyoruz. Yeni sistemde Cumhurbaşkanımızı başkan yapacağız ama güçlü bir meclis de bunun kadar önemli. Biz yine milletimize hizmetkar olmak için yola çıktık. Büyük Türkiye güçlü lider ister. Büyük Türkiye'ye başkan olarak Recep Tayyip Erdoğan lazım. Biz 81 milyona eşit ve adil bir şekilde hizmet götürmeye devam edeceğiz."

Bakan Kaya, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nde öğrencilerin sahur programına katıldı.

Burada öğrencilerle sohbet ederek, isteklerini dinleyen Bakan Kaya, fotoğraf çektirdi.

Haber Fotoğrafları