Genel Başkan Yardımcısı Kaya Bütçe Görüşmelerinde Konuştu


Çarşamba, 17 Şubat 2021 00:00
a-A+

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2021 Yılı Bütçe Görüşmelerinde 3. Gün tamamlandı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçeleri kabul edildi.

Görüşmelerde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, “AK Parti Hükümetleri, bütün bütçelerini Sosyal Devlet ilkesini hayata geçirmek için gerçekleştirmiştir. İnsan odaklı, sosyal adaleti esas alan bütçelerimiz; bireyi, aileyi ve toplumu güçlendirmeyi hedefliyor.Bu bütçemiz de “Önce İnsan, Önce Vatandaş” ilkesiyle hazırlanmıştır. Siyaseten derdimiz, davamız ve tek meselemiz insan onurunu yükseltmektir. Yönetim felsefemizin esası herkesin kendini emniyette hissetmesi, devletin herkesin devleti olduğunu hissettirmesidir. Biz bu anlayışla, bu sorumluluk duygusuyla insanlarımızın hizmetindeyiz” dedi.

Kaya, “’Ben devletim’ diyen, devletin gücünü vatandaşı sindirmek için kullanan, o çağdışı otoriter anlayıştan devraldığımız Türkiye, bugün vatandaşlarının “Devlet Benim Devletim” dediği demokratik bir düzeye ulaşmıştır. Bundan hepimiz gurur duymalıyız” ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetleri döneminde “Sosyal yardım ve hizmetlere” ayrılan mali kaynağın 2002 yılından bu yana 54 kat arttığını dile getiren Kaya, “Sosyal yardım programlarının sayısını 4’den 43’e çıkarttık. Ülkemizde her dünyaya gelen bireyi 18 yaşına kadar sağlık sigortası kapsamı altına aldık. Mesele sadece rakamlar değil elbette; adaletle yönetmek, milletin emanetini hakkıyla taşımaktır. Vakarı ve izzetli duruşuyla bize yol gösteren Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yola devam ediyoruz. Bütçemizin milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” sözleriyle iyi dileklerini dile getirdi.