Bakan Kaya, seçim çalışmalarını Başakşehir, Silivri ve Küçükçekmece’de sürdürdü.


Pazartesi, 11 Haziran 2018 00:00
a-A+

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, "Şimdi tam anlamıyla sosyal bir devlet var. AK Parti, bütün alanlarda çok büyük hizmetler yaptı fakat hizmetlerin en büyüğü sizleri daha rahat ettirebilmek için Sosyal Politikalarda yaptığımız dönüşümdür. Sizlere çok büyük ve güçlü bir Türkiye getirdik. Hak, özgürlük ve demokrasimiz anlamında da artık çok daha güçlü bir Türkiye var" dedi.

Bakan Kaya, seçim çalışmaları kapsamında, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı'nı ve Güvercintepe'de yaşayan Ramazan ve Faike Pamuk çiftini ziyaret etti.

Buradan AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı'na geçen Bakan Kaya, Silivri Meydanı'nda bulunan MHP ve AK Parti seçim noktasını ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Kaya, Silivri Meydanı'nda gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinin ardından Kars Kağızmanlı Necmettin ve Esmer Aksu çiftini evinde ziyaret etti.

Başakşehir'de, Adıyamanlı Sulubey ailesine ziyarette bulunan Bakan Kaya, Osman ve Leyla Sulubey çiftinin yeni doğan torunlarına isim koyarak, "Osman Bey ve Leyla Hanım'ın torunlarına isim koymak da bize nasip oldu. Çocuğumuzun adı Recep Tayyip olsun. Rabbim sayın Cumhurbaşkanımız gibi ülkesine hizmet etmeyi nasip etsin" diye konuştu.

- "Şartlı eğitim desteği veriyoruz, çocuklar okusun diye"

Evin gelini Neriman Aksu ile görüşen Bakan Kaya, "Şimdi tam anlamıyla sosyal bir devlet var. AK Parti, bütün alanlarda çok büyük hizmetler yaptı fakat hizmetlerin en büyüğü sizleri daha rahat ettirebilmek için Sosyal Politikalarda yaptığımız dönüşümdür. Sizlere çok büyük ve güçlü bir Türkiye getirdik. Hak, özgürlük ve demokrasimiz anlamında da artık çok daha güçlü bir Türkiye var" diye konuştu.

Bakan Kaya, günümüz Türkiye'sinde kız çocuklarının okullaşma oranını üçe katlamış bir Türkiye olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizden önce kızları başörtülü-başı açık diye ayırıyorlardı. Bugün, tam 2,5 milyon kadına, çocuk başına şartlı eğitim desteği veriyoruz, çocuklar okusun diye. Erkeklere vermiyoruz, neden biliyor musunuz? Sigara alırlar diye çünkü erkeklere farklı destekler elbette var ama özellikle okul yardımını, özellikle annelere veriyoruz. Yine şartlı sağlık yardımını özellikle annelere veriyoruz çünkü istiyoruz ki anne, çocuğunun eğitimini en iyi şekilde sağlasın. Anne, çocuğunu düzenli olarak doktora götürsün. Bizim sağlık hizmetlerimiz, tamamen ücretsiz ama ola ki o kadın yolda gidip gelirken çocuğunu götüremeyecek veya yol parası eksikse diye, şartlı sağlık yardımı veriyoruz. Düzenli olarak aşılarını yaptıran, düzenli olarak sağlık takiplerini yaptıran annelere, gebelere, hamile kadınlara destek çıkıyoruz. Ne için? Çünkü dokuz ay boyunca gitsin ve sağlık takibini yaptırsın diye. Devlet her zaman kadının yanında."

- "Kadınlar, AK Parti'nin kendisini desteklediğini ve destekleyeceğini biliyor"

Neriman Aksu ise "Kim ne derse desin, ben AK Partiliyim. Belki sülale olarak, aile olarak farklı partilere oy veren kişiler vardır ama biz kendi kararlarımızı kendimiz alıyoruz. Şimdi siz geldiniz, bizi ziyaret ettiniz diye değil, eskiden de öyleydim, şimdi de AK Partiliyim" ifadelerini kullandı.

Eskiden parası olmayanların, çocuklarını doktora götüremediğine dikkati çeken Aksu, şunları kaydetti:

"Eskiden kızları başörtülü-başı açık diye ayırıyorlardı. Ben kendi ailemden biliyorum, ablam başını açmasın diye babam okula göndermemişti. Düşünün, İstanbul'un göbeğinde, Gebze'de sırf bu nedenle okula gidemedi. Bizler okula gidemedik, köylerde de kadınlar aynı durumdaydı ama şimdi köyde olan birçok kadına çocuk maaşları veriliyor ve o kadınlar, o paralarla neler yapıyor. Bütün bunlar çok güzel gelişmelerdir. Ben, AK Parti'ye desteğin yüzde 90'ının doğudan ve kadınlardan olduğunu düşünüyorum. Belki bu yüzde 90'ın çoğu da eşlerinden habersiz olarak, oyunu AK Parti'ye veriyor. Neden? Çünkü kadınlar, AK Parti'nin kendisini desteklediğini ve destekleyeceğini biliyor."

Görüşmenin ardından Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden Kars Sarıkamışlı Hacı Zeki ve Muhbet Erdem çiftini de evinde ziyaret eden Bakan Kaya, ziyaretlerinde çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Bakan Kaya daha sonra, Küçükçekmece Belediyesi'nce düzenlenen "Gönül Soframız" isimli iftar buluşmasına katıldı.

Programda konuşan Bakan Kaya, vesayet odaklarını bir kenara kaldırmak için çalıştıklarını belirterek, bugün olduğu gibi 15 Temmuz'da da Avrupa'nın engeliyle karşılaştıklarını anlattı.

Türk milletinin, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve ferasetiyle, darbe girişimini boşa çıkardığını dile getiren Bakan Kaya, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın sizleri meydana çağırmasıyla ve siz kahraman İstanbulluların vilayetlerine sımsıkı sahip çıkmasıyla işgal girişimi engellendi. Vatan evlatları bayrak ve vatan için şehit düştüler. Ben bu mübarek gecede bu vatanın bağımsızlığı, özgürlüğü için şehit düşen tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz'da bayrağı ve vatanı için mücadele eden gazilerimize Rabbim acil şifalar versin.

15 Temmuz gecesi şehit ve gazilerimiz oldu ama istiklalimize ve istikbalimize de sımsıkı sahip çıktık. Sizler 15 Temmuz'da tüm dünyaya ders vererek, 'Bu ülkenin üzerinde oyun oynamaya kalkmayın. Biz canımızı veririz ama vatanımızdan bir karış toprağı vermeyiz. Birliğimizi, beraberliğimizi kimseye bozdurtmayız.' dediniz. Bizler meydanlara koşarken, sayın cumhurbaşkanımız Atatürk Havalimanı'nda sizlerin arasına geldi. Biz, milletvekili arkadaşlarımızla, sizin iradenizle bu vatana sahip çıktık. Siz sokaklara koşarken, tankların önünde dimdik dururken, tankların yol açtığı birisi vardı. O gece sayın Kılıçdaroğlu'na tanklar yol açtı ve belediye başkanının evinde darbeyi yapanları seyretti. Bizim şehitlerimiz, gazilerimiz, insanımız vatan savunması yaparken birileri darbeyi adeta seyretti. 15 Temmuz'dan sonra vesayet odaklarını kaldırmak için 16 Nisan'da yeni ve güçlü bir sistemi getirmek için sizlerin huzuruna geldik."

Bakan Kaya, 16 Nisan referandumunda milletle buluşmak ve referandumu anlatmak için Avrupa'ya gittiğini hatırlatarak, "Orada bize yapılanları gördünüz. Orada o ülkelerin bu ülkenin bakanlarına, bu ülkenin vatandaşlarına muamelesini gördünüz. Niçin bize bunları yaptılar? Çünkü onlar büyük ve güçlü Türkiye istemiyorlar. Büyüyen ve gelişen Türkiye'yi ve lideri Recep Tayyip Erdoğan'la işleri var. Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden, kara bir propagandaya izin verdiler. Bugün hala 24 Haziran seçimleri için biz Avrupa'da kendimizi anlatamıyoruz. İzin vermiyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar boş. Ben biliyorum ki benim Avrupalı kardeşlerim ülkesinin geleceği için Türkiye'nin çok daha fazla büyümesi, birlik ve beraberliği için Cumhurbaşkanımıza sahip çıkacak" şeklinde konuştu.

- "Dünyaya demokrasi dersi verdiniz"

İstanbul'un eski halinden bahseden Bakan Kaya, "İstanbul'u çöp yığınlarından, susuzluktan kurtarıp, dünyanın en büyük projeleriyle buluşturan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkacaksınız. Biz sizlere inanıyoruz, güveniyoruz. Siz, İstanbullular olarak dünyaya demokrasi dersi verdiniz. 24 Haziran'da büyüyen ve gelişen Türkiye'nin daha da büyümesi ve adeta yeni bir şahlanış dönemi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmayacaksınız. Biz sizlere tam güveniyoruz ama sadece Cumhurbaşkanımıza destek vermeniz yetmez, aynı zamanda güçlü bir meclis için AK Parti'ye de destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya, Türkiye'nin gelişimi için yapılacakları aktararak, şunları kaydetti:

"Biz, Allah'ın izniyle, sizlerle birlikte bu ülkeyi çok daha fazla büyüteceğiz. Bu ülkeyi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacağız. Birileri yıkmaktan bahsederken, biz Kanal İstanbul gibi dev projeleri ülkemize kazandıracağız. Birileri yıkmaktan bahsederken biz, nice mega projeleri bu ülkenin ve vatansever milletin hizmetine sunacağız. Biz, 81 milyonu kucaklayan, Türkiye'nin 81 iline eşit ve adil bir şekilde hizmet götüren bir iktidar olduk. 16 yıldır ülkemizin dört bir yanını hizmetlerle donattık. Bundan sonra da hizmete talibiz. Sizin aranızdan çıkan milletin adamı ve bu milletin evladı olan Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmayacaksınız. Sizlere inancımız, güvenimiz tamdır. Allah'ın izniyle 24 Haziran yeni bir şahlanış döneminin başlangıcı olacak. Sizlerden ricam, sadece kendi desteğiniz yetmez, eşlerinizin de evlatlarınızın, komşularınızın, çevrenizin desteğini de istiyoruz. Türkiye için bir beka mücadelesi verdiğimiz bugünlerde bu seçimlerde vereceğiniz destek çok önemlidir. Yedi düvel bir olmuş, ülkemizin üstünde oyunlar kurmaya çalışıyorlar. Bir taraftan döviz kuruyla oynuyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar boş çünkü bu milletin evlatları ülkesinin üzerinde kimsenin elinin olmasına izin vermez."

24 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tam destek isteyen Bakan Kaya, "Bütün şer odaklarının oyunlarını hep beraber bozacağız. Yenikapı ruhuyla ülkemizin birlik ve beraberliğini artırarak, bu ülkenin evlatlarına hizmet edeceğiz. Biz, bu millete efendi olmaya gelmedik. Biz, bu millete hizmetkar olmaya geldik. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yanınızdan ayrılmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kaya, seçim çalışmaları kapsamında Batmanlılar Derneği'ni de ziyaret ederek, 24 Haziran seçimleri için vatandaşlardan destek istedi.

Bakan Kaya, vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirterek, milletin bin yıldır bu topraklarda barış ve huzur içerisinde yaşadığını kaydetti. 

Bakan Kaya, "Yeri geldi omuz omuza mücadele ettik. Vatanımız için canımızı verdik. Şehit olduk, gazi olduk ama kutsal topraklarımıza sımsıkı sahip çıktık, sizlerle birlikte kutsal vatanımızı koruduk. Bizim kardeşliğimize zarar vermeye çalışanlar var. Bütün bu ülkemizin üzerinde oyun oynayanlara rağmen biz birliğimizi beraberliğimizi sağladık" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesi milletin sokaklara döküldüğünü hatırlatan Bakan Kaya, şunları kaydetti:

"Şehitler verdik. Çocuk yaşta şehitlerimiz var, kadın şehitlerimiz var ama bu milletin iradesine sımsıkı sahip çıktık. İstiklal ve istikbalimize sahip çıktık. Allah, 15 Temmuz'dan sonra günlerce demokrasi nöbetlerinde iradesine sahip çıkan, vatanına sahip çıkan, vatanının birliğine ve beraberliğine sahip çıkan kardeşlerimizden razı olsun."

Bakan Kaya, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Doğu ve Güneydoğu illerinde vatandaşların tuttuğu demokrasi nöbetlerini unutmadığını dile getirerek, "Biz ülkemizin birliği, beraberliği söz konusu olduğunda tek vücut olmayı biliyoruz. Biz, bayrağımız, vatanımız ve bu ülkenin geleceği söz konusu olduğunda tek vücut olduk ve tek vücut olmaya da devam edeceğiz, bundan hiç şüphem yok" ifadelerini kullandı. 

16 Nisan'daki referandumda anayasa değişikliği yaparak çok daha güçlü bir sistemi Türkiye'ye getirdiklerine işaret eden Bakan Kaya, referandum sürecinde hayır kampanyası için bazı partilerin Avrupa'da propaganda yapmasına izin verilirken, AK Parti'ye izin verilmediğini anlattı.

Sosyal politikalar alanında sessiz bir devrimi gerçekleştirdiklerini de söyleyen Bakan Kaya, son 10 yılda Türkiye'nin dünyada yoksulluğu en fazla azaltan ülke olduğunu ifade etti. Ülke ekonomisini büyüttüklerini ve yoksullukla mücadele ettiklerini de vurgulayan Bakan Kaya, şöyle devam etti:

"Biz ülkemizin ekonomisini büyüttük, yoksullukla mücadele ettik. Biz vatandaşımızın cebine dokunacak işler yaptık. Rakamlar söylüyor, biz değil. Dünya Bankasının ekonomi raporları söylüyor. Sayın İnce'nin bunlardan haberi yok. Bir gün diyor ki Suriyelilerin hepsini sınır dışı edeceğiz. Bugün çıkmış, Aylan bebeğin kıyıya vuran resmini kullanarak ondan da Erdoğan'ı sorumlu tutuyor, bir devleti sorumlu tutuyor. Suriyelileri sınır dışı edeceğim diyen de kendisi. Biz ne istiyoruz. Biz istiyoruz ki orada huzur ortamı oluşsun, aynen bugün Afrin'de terörle mücadelemizi yaptık, kahraman bir komutanla orayı terörden temizledik ve 400 bine yakın Suriyeli kardeşimiz bugün Türkiye'den Afrin'e dönmüş durumda. İnşallah biz, terörle güçlü bir mücadele yapacağız ve bütün Suriyeli kardeşlerimiz de vatanlarına geri dönecekler."

Kandil'e doğru ilerlediklerini ve terörün ülkeden tamamen temizleneceğini belirten Bakan Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün Kandil'e doğru ilerliyoruz. Allah'ın izniyle terör belasını bu ülkeden tamamen yok edeceğiz. Artık evlatları dağa kaçırılan annelerimiz ağlamayacak. Artık evlatları PKK tarafından katledilen annelerimiz ağlamayacak. Güçlü, kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Kandil'i de o terör örgütünün başına Allah'ın izniyle yıkacağız." 

Dernek ziyaretinden sonra Küçükçekmece'de ev ziyaretlerinde bulunan Bakan Kaya'ya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz eşlik etti.  

Bakan Kaya, daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Florya Beşyol Yurt Müdürlüğü'nde kız öğrenciler ile bir araya geldi.

Burada öğrenciler ile sohbet eden Bakan Kaya, öğrencilerin taleplerini dinleyerek, fotoğraf çektirdi.


Haber Fotoğrafları