Bakan Kaya, seçim çalışmalarını Bayrampaşa’da sürdürdü.


Perşembe, 7 Haziran 2018 00:00
a-A+

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, "Bugün Orta Doğu'yu kan ve savaş gölü haline çevirenlerin tek bir hedefi var. O da Türkiye. 'Eğer Türkiye'de Erdoğan'ı yıkarsak Türkiye'yi bölmemiz kolay olur.' diyorlar" dedi.

Bakan Kaya, Bayrampaşa'da bir çorap fabrikasını ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya geldi.

24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için seçmenlerden destek isteyen Bakan Kaya, "2002'den bu yana bu ülkeye birçok alanda çok büyük hizmetler yaptık. Ülkenin ekonomisini 3,5 kat büyüttük. Önümüzdeki dönemde iki kat daha büyütmek istiyoruz. Dünyanın en büyük projelerini Türkiye'ye yaptık. Daha fazlasını ülkemize kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

Bakan Kaya, 15 Temmuz'da Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktası yaşadığını dile getirerek, millet olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara döküldüklerini söyledi.

Darbe girişimi gecesi milletin istiklal ve istikbaline sımsıkı sarıldığını aktaran Bakan Kaya, tüm dünyaya ders verdiklerini kaydetti.

Bakan Kaya, yeni sistemle birlikte çok daha güçlü bir şekilde yol alacaklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bugün Orta Doğu'yu kan ve savaş gölü haline çevirenlerin tek bir hedefi var. O da Türkiye. 'Eğer Türkiye'de Erdoğan'ı yıkarsak Türkiye'yi bölmemiz kolay olur.' diyorlar. Bugün seçim çalışmaları yapıyoruz. Seçimler için yurt dışındaki faaliyetlerimize izin verilmiyor. CHP ve HDP'nin Almanya'da onlarca gösterisine izin veriyorlar. Bize geçit yok. Geçen yıl bana yapılanları gördünüz."

Bakan Kaya, milletin içinden çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi daha ileri götüreceğine inandıklarını ifade ederek, bu nedenle vatandaşlardan geçmişle bugünü kıyaslamasını istedi.

Bakan Kaya, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, ilçedeki faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Aynı binada bulunan Bayrampaşa Sosyal Hizmetler Merkezi'ne de uğrayan Bakan Kaya, sonrasında Bayrampaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nı ziyaret etti. 

Seçim çalışmaları kapsamında iftar öncesinde Bayrampaşa’da Tuna Caddesi’nde esnafı da ziyaret eden Bakan Kaya, esnaftan seçimlerde destek istedi. Bakan Kaya’ya Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner de eşlik etti.

Bakan Kaya, iftarda Arda Turan Tesisleri'nde gençlerle buluştuğu programda ise 15 Temmuz’da Bayrampaşa’dan şehitler olduğunu ve kendilerini rahmetle andığını söyledi.

Bakan Kaya, 15 Temmuz’da Türkiye’nin gençlerinin tüm dünyaya bir ders verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Avrupa, Amerika, terör örgütünün ele başını alarak ve bize iade etmeyerek, buradan darbeye karışmış hain teröristlerine sığınak olarak asıl amacını ortaya koymuştur. 15 Temmuz’da milletimizin verdiği kararın ardından 16 Nisan’da bir referanduma gittik. Referandum zamanında Avrupa’ya kampanyalarımız için gitmiştik. Hollanda’da bize yapılanları hep birlikte izlediniz. O gece bizim vatandaşlarımızla buluşmamıza izin vermediler. Niçin engel oldular? Çünkü bu ülkenin büyümesi ve gelişmesi için gece gündüz demeden çalışan, ülkenin geleceğini çok daha ileriye taşıyacak bir adam var; Recep Tayyip Erdoğan. Bugün Avrupa’da CHP’nin ve HDP’nin kampanyalarına izin verilirken AK Parti’ye yasak getirdiler."

Bakan Kaya, 24 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu belirterek, sözlerini, "Bugün insansız hava araçlarını yapan bir Türkiye var, bugün sınır ötesinde Afrin’de kahraman Türk askerleriyle destan yazan bir Türkiye var. Zeytin Dalı Harekatı’nı unutmayın. Orada şehitler verdik, gazilerimiz var ama orada bu millet bir kahramanlık destanı yazdı. Terör örgütünden tamamen temizlenen bölgelere Suriyeli kardeşlerimiz gidiyor. Hem sınır güvenliğimizi sağladık hem bölgeyi terör örgütünün elinden aldık. Bugün terörle mücadelede kararlılıkla yürüyen bir Türkiye var" diye tamamladı.

Seçim çalışmaları kapsamında Bayrampaşa'da ziyaretlerde bulunan Bakan Kaya, Uluslararası Bilim, Düşünce ve Sanat Vakfı'nın iftarına da katıldı.

Avrupa'da seçim çalışması yapmalarına izin verilmediğini ancak terör örgütü yandaşlarının çalışma yapabildiğine değinen Bakan Kaya, Hollanda'da demokrasiye ve insan haklarına uymayan bir muameleyle karşılaştığını hatırlattı.

Bakan Kaya, Avrupa'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye'nin büyümesini istemediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu millet 16 Nisan'da yeni bir sisteme 'Evet' dedi. Şimdi 24 Haziran seçimlerine gidiyoruz, biz 24 Haziran'a ilerlerken birileri bir daha sahneye çıktı. Döviz üzerinden manipülasyonlara başladılar, ekonomik algı operasyonlarına başladılar. Ağustosta kredi derecelendirme kuruluşlarının gelip not değerlendirmesi yapması gereken süreyi öne çektiler çünkü 24 Haziran'da seçim var. 'Eğer Türkiye'nin kredi notunu düşürüp, piyasaları, ekonomi bozuluyor algısını oluşturursak, Tayyip Erdoğan'ı deviririz' diyorlar. CHP ve HDP, Avrupa'da kampanya yapıyor, AK Parti'nin Avrupa'da kampanya yapmasına izin vermiyorlar. Ben biliyorum ki, benim Avrupalı kardeşim vatanına öyle bağlı ki bizi ne kadar engellerlerse engellesinler Türkiye'nin geleceği için Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duracak."

Türk askerlerinin Afrin'de destan yazdığını ifade eden Bakan Kaya, "Afrin destanını yazan kahraman Mehmetçiğimiz, başındaki komutan Temel Paşa, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı ne diyor, 'Ben seçilir seçilmez, 24 Haziran'da onun apoletlerini sökeceğim.' Ne demek istiyor bu adam, nereye mesaj yolluyor? Kandil'e mesaj yolluyor. Diyor ki, 'ben Afrin'deki zaferin acısını çıkarttıracağım." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kaya, Türkiye'nin bir beka mücadelesi verdiğini ve Türkiye'yi bu yolda koruyacaklarını dile getirdi.

Türkiye'nin insani yardımlarda birinci sıraya yükseldiğini belirten Bakan Kaya, "Bugün Arakan'daki masum insanlara sahip çıkan bir Türkiye var, bugün Somali'ye el uzatmış bir Türkiye var, bugün Balkanlar'daki kardeşlerimize destek olan, oradaki medeniyet değerlerimizi ihya eden bir Türkiye var" dedi.

Bakan Kaya, Bayrampaşa'daki seçim çalışmaları kapsamında katıldığı iftarların ardından, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında 15 yaşında şehit olan Halil İbrahim Yıldırım'ın ailesini ziyaret etti.

Aile tarafından karşılanan Bakan Kaya, devletin ve kendisinin her daim yanlarında olduğunu, Halil İbrahim'in vatan için şehit düştüğünü ifade etti.

Bakan Kaya, devletin her imkanıyla şehit ailelerinin yanında durduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamlarını iletti.

Anne Gazel Yıldırım da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Bir süre evde kalarak buradakilerle sohbet eden Bakan Kaya, çocuklara oyuncak verdi.

Bakan Kaya, 2015 yılında Konya'da eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı'nın annesi Miyaser Delikanlı'yı da ziyaret etti.

Şehit ailelerinin kendilerine emanet olduğunu, devletin her türlü imkanıyla onların yanında bulunduğunu ve şehit ailelerine her zaman önem verdiklerini ifade eden Bakan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini ifade etti.

Şehit annesi Miyaser Delikanlı da devletin her şekilde yanlarında yer aldığını, devlete olan güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

Ziyarette Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Bayrampaşa'daki bürokratlarla sahurda bir araya gelen Bakan Kaya, 15 Temmuz hain işgal girişimine millet olarak "dur" demekle aslında dünyaya bir ders verdiklerini söyledi.

Hem demokrasi hem de bu ülkenin üzerinde oyun oynamaya çalışanlara tarihi nitelikte bir ders verdiklerini aktaran Bakan Kaya, şöyle konuştu:

"O FETÖ terör örgütü ve onların ipini elinde tutanlara dedik ki 'Ülkemizin üzerinde kimse oyun oynamaya kalkmasın.' Bu ülke istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıktı. Az önce Bayrampaşa'da 15 Temmuz gecesinde, o hain işgal girişimini duyar duymaz, 'Anneciğim, bana izin ver dışarı çıkacağım' diye sokaklara çıkan, meydana çıkan Halil İbrahim kardeşimin annesini ziyarete gittim. Allah, o anneden, babadan razı olsun. 15 yaşındaki evlatları, vatan, bayrak sevgisiyle 15 Temmuz gecesi meydanlara koştu ve şehit düştü evladımız. Rabbim o anneden razı olsun. Anne bana dedi ki; 'Bakanım bana bir evlat verin, koruyucu aile olayım. Ufak bir erkek çocuğu olsun. Adını da Halil İbrahim koyayım. Onu da bu vatan için aynen Halil İbrahim gibi en iyi şekilde yetiştireceğime söz veriyorum.' dedi. Böyle anneler olduğu sürece bu ülkenin üzerine plan kuranların planları tutar mı? Tutmayacak Allah'ın izniyle." 

Dış güçlerin Türkiye'nin güçlenmesini istemediklerini aktaran Bakan Kaya, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da bu millet dimdik durdu. Bu millet iradesine sahip çıktı. Ardından 16 Nisan referandumuyla dedik ki bu ülkenin üzerindeki bütün vesayet odaklarını bir kenara bırakalım. Vesayet odaklarını bu ülkeden temizleyelim. Bunun için, güçlü bir sistem değişikliği için anayasa değişikliği yapmak üzere milletimizin huzuruna gittik. 24 Haziran seçimleri seçimlerden bir seçim değil, bu seçim bu ülke için bir beka meselesidir. Bugün HDP'ye, CHP'ye Avrupa, kampanyalarına kucak açıyor. Hepsine izin veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, AK Parti'nin kampanyasına izin vermiyorlar. Niçin vermiyorlar çünkü oyun çok açık artık ortaya çıktı."

"Kim bugün Türkiye’de ekonomik manipülasyonlara imza atıyor, döviz üzerinden algı operasyonları yapmaya kalkıyor?" diyen Bakan Kaya, "Ağustos ayında yapılacak olan kredi değerlendirme toplantısını Nisan'a çekiyorlar. Niçin? Çünkü Türkiye'de 24 Haziran'da seçim var. Ama bu millet bu oyunu gördü. Allah'ın izniyle 24 Haziran'da çok güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanımıza destek olarak, mecliste de güçlü bir çoğunluğu elde ederek bunlara tarihi nitelikte bir ders vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kaya, daha sonra Bayrampaşa'da bir otelde bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri ile yine sahurda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini anlatan Bakan Kaya, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız pazartesi Bakanlar Kurulu'nda seçim çalışmalarımızı değerlendirirken bana dedi ki; 'Sen Kürt hemşehrilerimize gideceksin, benim özel selamımı ileteceksin. Ve bu seçimler için Kürt hemşehrilerimizden özel destek isteyeceksin.' Ben de 'Baş üstüne sayın Cumhurbaşkanım' dedim. Anne tarafından Ağrı Doğubeyazıtlıyım, o yüzden hemşehriyiz sizinle. Eşim de Hakkarili. Yani eş ve anne tarafından Doğulu bir kardeşinizim. Cumhurbaşkanımızın özellikle bu yeni dönemde Kürt kardeşlerimizin desteğine çok ihtiyacı var. Bakın biz bin yıldır bu topraklarda barış içerisinde, huzur içerisinde yaşadık. Hep birlikte Selahattin Eyyubi'nin ordusunda yan yana mücadele verdik. Selahattin Eyyubi'nin ordusunda mücadele edenlere bugün başka bir Selahattin eliyle bu ülkeyi karıştırmak istiyorlar."


Haber Fotoğrafları