Başkan Yardımcısı Kaya TRT Haber'in Konuğu Oldu


Perşembe, 27 Aralık 2018 00:00
a-A+


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, TRT Haber'de yayınlanan “Anadolu Soruyor” programında soruları yanıtladı.

Başkan Kaya, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Çay Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır ve Kanal 60 Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Kömür’ün gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Cumartesi günü açıklanacağını söyleyen Kaya,  “Öncelikle bugüne kadar 74 büyük olmak üzere İl adaylarımızı açıkladık. Bununla birlikte ilçeler içinde çalışmaları devam ediyor. İnşallah onları da açıklayacağız. İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanı olduğu 1994'ten beri müthiş hizmetler yapıldı. İstanbullunun hak etmediği şekilde çöp dağlarının olduğu, çöp patlamalarında insanların hayatını kaybettiği bir İstanbul vardı ve bugün bambaşka bir İstanbul var. İstanbul bizim yerel belediyecilikte, AK belediyecilikteki başarımızın genele yansıdığının bir ispatı. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı dönemi, genel başarımızın en büyük habercisi olmuştu. İstanbul bizim için çok önemli. İnşallah İstanbul'da çok güçlü bir adayla, yeniden çok yüksek bir oy oranı ile yeniden AK Parti'nin yönetime geldiği bir belediye ile Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok titiz bir çalışma yürütülecek. Her ilde her ilçede gerçekten gönüllere girecek gönülleri kazanacak oradaki insanların refahını, huzurunu en yüksek seviyeye çıkaracak, Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı “Gönül Belediyeciliği” ile vatandaşlarımıza hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk yola çıktığından beri söylediği gibi; biz bu millete hizmetkar olmaya geldik” şeklinde konuştu.

Kaya, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ve muhalefet partisinin AK Parti’nin henüz açıklanmamış adayı ile ilgili eleştirilerine yönelik de şunları söyledi: “Sayın İmamoğlu’nun lakabını biliyorsunuz: “Beton Ekrem” Bugün bile medyaya haber düştü. Belediyesinde yapılan yolsuzluklar vesaire hepsi ortada. Beton Ekrem lakaplı birinin daha açıklanmamış AK Parti adayı hakkında konuşması çok komik. Zaten AK Parti'nin belediye başkanımızın projeleri ile birlikte bu süreci çok daha detaylı konuşacağız ama önemli olan yüreğimizdeki hizmet aşkı. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk günkü aşkla hizmet ettiğine emin olun. Gençlere taş çıkaracak şekilde gece gündüz, sabahlara kadar çalıştığına bizzat şahidiz. Biz gençler Cumhurbaşkanımızın enerjisine yetişmek için büyük gayret sarf ediyoruz. Bu sadece yaşla olacak bir şey değil. Bu vatan sevgisi, millet sevgisi ve bu millete hizmet etme aşkı ile olacak bir şey.”

CHP’nin HDP ile ittifak içerisinde olduğunu söyleyen Başkan Sayan, “ CHP, sadece İYİ Parti ile değil HDP ile de ittifak içerisinde çok açık. Mecliste, bunu bütçe görüşmelerinde çok açık bir şekilde gördük. Terör örgütünün uzantısı olan siyasi parti partinin adeta propagandasını yapıyorlar. Onların içeride olan elebaşlarının sözcülüğünü yapıyorlar. CHP'nin maalesef terör örgütlerine karşı büyük bir sempatisi olduğunu biliyoruz sadece PKK'nın uzantısına değil FETÖ ile de aynı şekilde. 17-25 Aralık sürecinde onların meclis kürsüsünden söylediği, montaj kasetlerle, meclis kürsüsünden, milletin kürsüsünden bir terör örgütünün borazanlığını yaptılar. Devletimiz FETÖ ile çok kuvvetli bir şekilde mücadele ederken CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı, terör örgütü FETÖ'nün medya organlarının önündeydi. Yine adalet yürüyüşünde kimlerle kol kola yürüdüklerini hep birlikte gördük” eleştirilerinde bulundu.

Başkan Kaya’ya İstanbul’daki CHP’li belediyeler de soruldu. “Bugün Avcılar, bir CHP Belediyesi maaşlarını ödeyemiyor. Maaşları ödenmediği için işçilerin kapısında eylem yaptığı bir belediye. Kılıçdaroğlu, dedi ki “Ben CHP'li belediyelerde 2200 liranın altında ücret vermiyorum” daha ücretlerini ödeyemediği CHP belediyeler gözümüzün önünde. Oradaki işçiler sürekli bunu haykırıyor. Aslında bu CHP'li belediyelerin borçlarını çıkartıp yazsanız bir de AK Partili belediyelerinkini yazıp çıkarsanız aradaki farkı görürsünüz. AK Parti'nin yaptığı İstanbul'daki yaptığı hizmetler gerçekten belediyecilik anlamında tam bir örnek. Güncel konularda hizmet diyorsunuz bugün “Sıfır Atık” kampanyası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çok başarılı bir şekilde yürüttüğü bir kampanya” sözleriyle yapılan çalışmalara dikkat çekti.

“Şiddetin Her Türlüsüne Karşıyız”

Kadına şiddetle ilgili yapılan çalışmalardan da bahseden Kaya, “Ben aile Bakanlığı da yapmış birisi olarak bugün toplumumuzda bu konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aile kurumunun güçlendirilmesi gerekiyor. Aile bizim toplumumuzun temel yapı taşı. Biz kadınları güçlendiren çalışmaları bir taraftan yaparken bir taraftan da aile kurumunu güçlendirecek, yani toplumun temeli olan gelecek nesilleri yetiştiren aileyi böylece geleceği de aynı şekilde güçlendirmemiz lazım. Aslında kadın ve erkek arasında sevgi saygının hakim olduğu huzurlu mutlu ailelerin oluşturulması mutlu ailelerin sayısının arttırılması hedefimiz. Bütün hizmetlerimizde amacımız refah ve huzurun arttırılması ve bu da aileden başlıyor. Eğer mutlu aileler ve bireyler oluşturabilirsek toplum çok daha mutlu ve huzurlu olacaktır. Yeni projelerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran seçimlerinde açıkladığı projelerimiz var. İşte bunlar hep ailelerin huzurunu, mutluluğunu, sağlıklı ortamlarda sağlamak” dedi.

Başkan Kaya’ya sürekli nafaka konusu da soruldu. Ortada yasal bir düzenlemenin olduğunu belirten Kaya, kadınla ve erkeğin mağdur edilmemesi için çalışma yürüttüklerini dile getirdi ve ekledi: “Bizim gördüğümüz sıkıntılar var ama uygulamada ki sıkıntıları çözmek için ben kendi Bakanlığım döneminde de çalıştım. Yine hükümetimiz bu konuda çalışmaları başlattı. Bu konuda kadınların da erkeklerin de mağdur edilmemesi için bir sistemi getireceğiz. Devletimizin üzerinde çalıştığı bir mesele ne kadının erkeği mağdur etmemek için bir sistemi getireceğiz.”

Ağustos ayındaki dolar operasyonuna da değinen Kaya, “Ağustos ayında çok ciddi bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. 16 yıldır tabii ki sadece ekonomimizi büyütmekle kalmadık aynı zamanda güçlendirdik. Bugüne kadar güçlendirdiğimiz ekonomimizin güçlü duruşuyla Cumhurbaşkanımızın ilgili bakanlıklarımızın bu konu ile ilgili aldığı hızlı kararlar sayesinde büyük bir saldırıyı bertaraf ettik. Ağustos'tan bu yana döviz kurunda yüzde 18’lik bir düşüş yaşandı. Çok ciddi adımlar atıldı. Bütçemizi de geçtiğimiz hafta meclisten geçirdik ve “Enflasyonla Topyekün Mücadele” başlığı altında ciddi bir mücadele ile başlattık. 15 Temmuz’da ATM’lerde kuyruklara girenlerle, Dolar yükseldiğinde tepki verenlerin aynı güruh olduğunu gördük. Türkiye'nin belini bükülmesini isteyenler mutlu olamayacaklar” şeklinde konuştu.

Başkan Kaya yurtdışındaki eylemlere ilişkin de şu açıklamalarda bulundu:

“Örneğin Gezi Parkı olaylarında polisin vandallarla polisimiz gayet temkinli bir şekilde mücadele etti. Gezide vandalizm vardı. Oradaki vandalizm ile biz mücadele ettik ve bütün yabancı kanallar CNN International’dan tutun BBC’ye kadar hepsi buradan Taksim Meydanı'ndan canlı yayın yaptılar. Bugün görüyoruz ki o yayın organlarının hiçbir ortada yok. Fransa'daki şiddet olaylarını gösteren ve aynı yayın dilini kullanan bir medya organı göremiyoruz. Burada tabii yine Avrupa'nın iki yüzü ortaya çıkıyor. Basın-yayın organlarının ne kadar yanlı ve taraflı haber yaptığını görüyoruz. Aynı darbede olduğu gibi. Benim Hollanda'da yaşadığım olay da demokrasilerin ve özgürlüklerin nasıl bir anda ayaklar altına alınabileceğini gösteren bir olaydı. Fransa'da sarı yeleklilere karşı polis ciddi bir şekilde müdahalede bulunuyor ama görüyoruz ki basın yayın organları bu haberi aynı şekilde vermiyor.”

Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak konusunda iki parti arasında herhangi bir pazarlığın söz konusu olmadığını da ifade eden Kaya “Son noktayı genel başkanlarımız koyacak verimli bir şekilde çalışmaları sürüyor. Titiz bir şekilde çalışmalar yapıyoruz. Burada çerçeve şu: Parti sözcümüz da bunu açıkladı. Bizde olan ilçelerde bizden aday gösterilmesi, MHP’den olanların oradan aday göstermesi şeklinde devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

Başkan Kaya, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in açıklamalarıyla ilgili “Türkiye'de tüm özgürlüklerin hakkı ile yaşandığı bir ortam var. Sen kalkacaksın milletin seçilmiş Cumhurbaşkanına ayağından asarlar diyeceksin. Bu özgürlük değil. Sayın Parti sözcümüz bu bir insan hakları ihlalidir dedi. Ben de kendisine katılıyorum. Gerçekten bir insan hakları ihlalidir. Kimsenin bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına böyle bir şekilde konuşmaya hakkı yoktur” ifadelerini sözlerine ekledi.