AK Parti İstanbul Milletvekili Kaya AK Parti Eyüpsultan 7. Olağan İlçe Kongresi’ne Katıldı


Perşembe, 18 Şubat 2021 00:00
a-A+

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Eyüpsultan 7. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı.

Divan Başkanlığını AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kırmızı'nın yaptığı kongrede görevi bırakan Serhan Yılmaz'ın yerine Muhammet Vanlıoğlu seçildi.

Kongreye katılan Kaya, AK Parti'nin 18 yıldır aralıksız tüm seçimlerden galip çıktığını ve milletin tercihlerinin doğru yolda olduklarının en net kanıtı olduğunu söyledi. Kaya, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın tüm ülkeyi kapsayacak çalışmalar yaptığını belirterek, "Sayın cumhurbaşkanımızın o şefkat, merhamet dolu yaklaşımıyla insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla bu ülkede el uzatmadık tek bir fert bile bırakmadık "diye konuştu.

 Koronavirüsle mücadele döneminde Avrupa'da yaşlıların kaderlerine terk edildiğine işaret eden Kaya, "Doktorlar hasta seçmek zorunda kaldı. 'Bu yaşlı buna bakmayalım,' dendi. Belli hastalar ikinci plana atıldı. Hâlbuki bizim için yaşlılar velinimetimiz, çınarlarımızdır. Biz büyüklerimizi en öncelikli şekilde, aşı kampanyasında ayaklarına giderek aşılarını yapıyoruz. Bir buçuk milyon vatandaşımızdan fazlası aşılanmış durumda. Türkiye aşılamada da büyük bir başarı sergiliyor" ifadelerini kullandı.

Kaya, insanı merkeze alan politikalara devam edilerek AK Parti liderliğinde 2023, 2053 ve 2071'e doğru emin adımlarla yürüneceğini belirterek, "AK Parti Türkiye'nin 18 yılının partisi değil, Türkiye'nin geleceğinin partisidir. Aslında bunu muhalefet de biliyor. Muhalefetin Türkiye'nin geleceğine dair hiçbir söylemi yok" değerlendirmesinde bulundu.

Kaya aynı gün AK Parti Gaziosmanpaşa 7. Olağan İlçe Kongresi’ne de katılarak oy kullandı.