AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Sayan Amasya’da


Pazartesi, 30 Eylül 2024 00:00
a-A+

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye Buluşmaları kapsamındaki ziyaretlerine Amasya programıyla devam etti.

Amasya’da gün boyu gerçekleştirilen programlar kapsamında AK Parti teşkilatlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve esnaflarla bir araya gelen Sayan, “Kıymetli teşkilat mensuplarımız, üyelerimiz ve Amasyalı kardeşlerimizle bir araya gelerek hasret giderdik, dostluk bağlarımızı kuvvetlendirdik, hem de önümüzdeki günlerde neler yapacağımızı istişare ettik. AK Parti her şeyden önce birlik ve beraberlik demektir.” dedi.

Program kapsamında Vali Önder Bakan’ı ziyaret eden Sayan, “Güzel şehrimiz Amasya’ya yeni atanan Valimiz Sn. Önder Bakan’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Sn. Valimize yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Ziyaretlerine STK’larla gerçekleştirdiği istişare toplantısıyla devam eden Sayan, ”Toplumun çok çeşitli alanlarında arı gibi çalışan değerli STK’larımıza bireye ve topluma kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Amasya programında şehrin esnaflarıyla bir araya gelen Sosyal Politikalar Başkanı Sayan, “Anıt meydanından başlayarak Mustafa Kemal Paşa Caddesi ve Kocacık çarşısı boyunca esnafımızı ziyaret ettik. Amasya’nın güler yüzlü esnafıyla selamlaştık. Tüm esnaf kardeşlerime hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Ardından Büyük Ağa Medresesi Hafızlık Kur’an Kursu’na ziyaret gerçekleştiren Sayan, “Amasya’da 530 yıldır şehrin manevî iklimini koruyan, mukaddes kitabımız Kur’an’ı hıfzeden evlatlarımıza ev sahipliği yapan Büyük Ağa Medresesi Hafızlık Kur’an Kursu’nu ziyaret ettik. Eğitim gören evlatlarımıza zihin açıklığı ve kolaylık diliyorum.” dedi.

Kuzey Irak bölgesinde şehit düşen Hüsamettin Gökçe’nin ailesini ziyaret eden Sayan, “Kuzey Irak’ta şehit düşen Mehmetçiğimiz Hüsamettin Gökçe’nin kıymetli ailesini ziyaret ettik, ellerini öptük, hayır dualarını aldık. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” sözleriyle şehit yakınlarının daima yanlarında olduklarını belirtti.

Amasya Olgunlaştırma Enstitüsü’nde kadın girişimcilerle bir araya gelen Sayan, “Kadın girişimcilerimizle bir araya gelerek hem onlardan çalışmalarını dinledik hem de olgunlaştırma enstitüsündeki imkanlarla ürettikleri kıymetli eserleri inceledik. Hereke halıcılık, gümüş işleme, tel sarma gibi pek çok zanaat Olgunlaştırma Enstitüsünde kadınlarımızın ince işçilikleriyle hayat buluyor.” diye konuştu.

Sayan, AK Parti Amasya İl Başkanlığı’nı da ziyaret ederek, “AK Parti teşkilatımız baştanbaşa tüm çalışanları, üyeleri ve emektarlarıyla ilk günkü heyecan içinde çalışıyor. Yolumuz açık olsun.” dedi.

Türkiye Buluşmaları kapsamında Amasya’da gün boyu ziyaretlerde bulunan Sayan, “Her şeyiyle dopdolu, huzurlu, coşkulu buluşmalar, toplantılar, karşılaşmalar ve ziyaretler gerçekleştirdik. Teşekkürler Amasya.” sözleriyle duygularını paylaştı.

Haber Fotoğrafları